Anunț important pentru toate companiile din România! Vor fi nevoite să recurgă la această modificare

0

Vorbim despre acțiunile la purtător ale companiilor. Acestea sunt nevoite să se convertească în acțiuni nominative, conform noilor norme, după informația dată de ONRC.

În plus, companiile trebuie să înregistreze beneficiarii reali în Registrul Beneficiarilor Reali, ținut de Oficiul Național al Registrului Comerțului.

Modificările se realizează în baza dispozițiilor Legii nr 129/2019 ce privesc prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, dar și pentru schimbarea și completarea unor acte normative.

Conform legii, beneficiarul real este cel care controlează sau posedă în cele din urmă clientul și/sau persoana fizică în numele căruia/căreia se efectuează o tranzacție, o operațiune sau o activitate.

Oficiul Național al Registrului Comerțului va realiza un registru central în care se vor înregistra date privind beneficiarii de drept ai persoanelor juridice supuse obligației de înmatriculare în registrul comerțului.

Nu se vor înregistra beneficiarii regiilor autonome, companiilor și societăților naţionale şi societăţilor deţinute integral sau majoritar de stat.

La înmatriculare, persoanele la care se face referire vor depune în fiecare an, sau de fiecare dată când va apărea o modificare, o declarație ce privește beneficiarul real al persoanei juridice, cu scopul înregistrării în Registrul Beneficiarilor Reali.

Cei care nu vor respecta noile reguli vor primi o amendă cuprinsă între…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.