Anunt excelent pentru tinerii romani

0

Tinerii din Romania primesc un anunt excelent privitor la calatoriile cu trenul. Nu este, de aceasta data, vorba despre drumurile cu trenul in tara(pentru care studentii si elevii au deja gratuitate). Este vorba despre calatorii gratuite cu trenul in Europa, valabile timp de 30 de zile.

Asa se face ca adolescentii din Romania, dar si din toate statele membre ale Uniunii Europene, ar putea primi la implinirea varstei de 18 ani un bilet de tren gratuit. Cu acesta, tinerii vor putea calatori in toate tarile Uniunii Europene. Este vorba mai exact despre un proiect cu un buget de 12 milioane de euro la nivel comunitar, din cadrul Bugetului Uniunii Europene in 2018.

Pentru aprobarea acestui program-pilot, miercurea trecuta Parlamentul European a votat la Strasbourg un raport. 414 voturi au fost pro, 163 au fost impotriva iar 90 au fost abtineri.

Acest anunt excelent pentru tinerii europeni vesteste bilete gratuite de tren timp de 30 de zile incepand cu 1 iunie 2018

Siegfried Muresan(PMP/PPE), europarlamentar roman, cel care negociaza in Parlamentul European proiectul de buget UE in 2018 a precizat ca biletele de tren gratuite vor fi oferite prin programul Interrail. Insa, perioada de 30 de zile de care ar beneficia tinerii majori in calatoria cu trenul ar putea sa fie activa timp de 3 ani, pentru a fi valorificata asa cum se doreste.

Ne propunem sa lansam proiectul la 1 iunie 2018. Comisia Europeana va trebui sa-l implementeze, sa propuna o modalitate de executare a…

Citeste tot articolul pe News24.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.