Anul trecut, valoarea investiţiilor imobiliare din România s-a înjumătăţit

0

În anul 2020, valoarea investiţiilor imobiliare din România a totalizat 588,5 milioane de euro, la jumătate faţă de anul anterior, dar similară cu cea realizată în 2015, relevă datele unui raport de specialitate.

68% din volumul total de investiţii imobiliare a fost tranzacţionat în primele şase luni, iar în doua jumătate a anului 2020 a avut loc cea mai mare tranzacţie marcată de intrarea unui nou investitor chinez în România, Fosun, care a achiziţionat clădirea de birouri Floreasca Park din Bucureşti cu suma de 101,5 milioane de euro, se arată în arată raportul de cercetare al CBRE România Real Estate Market Outlook, dat marţi publicităţii.

„Tot în 2020, cea mai mare tranzacţie de investiţii negociată în 2019 s-a încheiat când AFI Europe a finalizat acordul cu NEPI Rockcastle pentru trei clădiri de birouri din Bucureşti (Floreasca Business Park, The Lakeview şi Aviatorilor 8) şi una din Timişoara (City Business Park), cu un volum total estimat de 308 milioane euro. Anul 2020 s-a încheiat favorabil pentru piaţa investiţiilor în clădiri de birouri, după ce fondul de investiţii S IMMO, consiliat de CBRE, a agreat termenii contractuali pentru achiziţionarea în avans a clădirilor de birouri Campus 6.2 şi 6.3, pentru suma de aproximativ 97 milioane euro”, menţionează sursa citată.

Toate previziunile pentru anul 2021 rămân moderat optimiste, deoarece o serie de tranzacţii au fost semnate în 2020 şi se vor încheia…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.