Anul acesta, preţurile caselor şi terenurilor ar putea creşte cu până la 10%

0

Cu 10% se estimează că vor creşte preţurile la case şi terenuri în 2021, în timp ce pe segmentul spaţiilor comerciale/office acestea ar putea scădea, conform unui studiu realizat de RE/MAX România, în parteneriat cu Veridio.ro, precizează un comunicat, remis, miercuri AGERPRES.

„Piaţa imobiliară rămâne una dintre industriile cu cel mai mare dinamism în economie – fiind un vector de dezvoltare principal, mai ales pentru economiile emergente, astfel că perioadele de turbulenţe generează mari oportunităţi în acest domeniu. 2020 a fost un an cu mari schimbări în societate şi economie, un an în care industrii importante au fost profund destabilizate, iar cu toate astea piaţa imobiliară s-a dovedit a rămâne stabilă şi la fel de dinamică precum în 2019. Despre 2021 credem că va fi un an cu o piaţă rezidenţială în dezvoltare, cu o posibilă uşoară corecţie în piaţa comercială şi de birouri, adusă de comprimarea retail-ului stradal şi telemuncă, dar cu o creştere a segmentului de terenuri de construcţie”, a declarat Răzvan Cuc, preşedintele RE/MAX România.

În opinia specialiştilor în imobiliare care au participat la studiul RE/MAX, casele vor rămâne în continuare în topul preferinţelor rezidenţiale ale românilor, drept pentru care cei mai mulţi prevăd o creştere sau cel mult o stagnare a preţurilor pe acest segment. Astfel, peste o treime (35%) dintre respondenţi sunt de părere că preţurile caselor vor…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.