ANAF a încasat 150 milioane de euro în perioada 2016-2020

0

În perioada dintre anii 2016 – 2020, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a încasat peste 150 milioane de euro din executarea hotărârilor şi valorificarea bunurilor sechestrate în cursul urmăririi penale, în cursul judecăţii sau în cursul executării silite, a afirmat marţi Antoine Mircea Avram, director Direcţia generală executări silite cazuri speciale Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

Acesta a explicat, „Noi, în calitate de organ de executare silită, ar trebui să punem în executare hotărârea prin valorificarea bunurilor drept garanţie. În majoritatea situaţiilor, dacă nu ne putem îndestula, astfel încât să recuperăm creanţa, trebuie să repetăm procesul investigativ si aici mă refer la investigaţiile financiare”, a menţionat Avram, la conferinţa „Soluţii pentru recuperarea activelor provenite din infracţiuni şi pentru recuperarea creanţelor”, organizată de Club Antreprenor.

Astfel că  în perioada 2016-2020 s-au încasat peste 150 de milioane de euro (circa 744 milioane de lei) din executarea hotărârilor, valorificarea bunurilor sechestrate în cursul urmăririi penale, în cursul judecăţii sau în cursul executării silite.

„Aşa cum bine cunoaşteţi, rolul ANAF este de a asigura cheltuielile publice ale societăţii printr-o colectare eficientă şi eficace a impozitelor, taxelor, contribuţiilor şi altor sume datorate bugetului de stat. Printre aceste sume regăsim şi creanţele…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.