ANAF a făcut ravagii la 175 de firme

0

În perioada 17–24 martie, în cadrul operațiunii ”Integrum”, inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) din cadrul ANAF au verificat 175 de firme și au identificat atât abateri minore dar și alte contravenții, care nu intră sub incidența Legii prevenirii, pentru sancționarea cărora au dispus 313 de sancțiuni cu amendă contravențională, în cuantum total de 4,52 milioane lei, și confiscări de numerar, venituri şi mărfuri fără acte justificative, în valoare totală de 23,46 milioane lei. Iar totalul mărfurilor confiscate, 78% reprezintă articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte.

Operațiunea ”Integrum”, a fost declanșată deoarece inspectorii DGAF au identificat lanțuri tranzacționale frauduloase de aprovizionare cu bunuri și mărfuri, fără documente justificative, care se depozitează în spațiile din Dragonul Roșu.
Obiectivele prioritare ale conducerii actuale se numără destructurarea lanţurilor tranzacţionale organizate în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale şi reducerea evaziunii fiscale, în vederea atingerii obiectivului strategic de creștere a gradului de conformare voluntară la declarare și plată.

”Atenționăm clienții centrelor angro să se asigure că primesc toate actele prevăzute de lege (facturi, chitanțe, documente de însoțire pentru toate mărfurile cumpărate, deoarece monitorizarea și controlul antifraudă vizează inclusiv traseul ulterior al…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.