Am dispus controale la firmele din Bucureşti şi judeţul Ilfov

0

Ministrul interimar al Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat că a solicitat Inspecţiei Muncii să deruleze o serie de verificări la firmele din Bucureşti şi judeţul Ilfov care desfăşoară activităţi ce presupun şi procese de ardere.

„Având în vedere numărul mare de sesizări privind eventualele încălcări ale normelor de mediu la firmele din Bucureşti şi din Ilfov care desfăşoară activităţi presupunând şi procese de ardere, am solicitat Inspecţiei Muncii să desfăşoare, în paralel cu verificările efectuate de instituţiile din subordinea Ministerului Mediului, un control privind siguranţa în muncă. Dacă valorile emisiilor sunt depăşite, atunci primele victime ale acestor depăşiri sunt chiar angajaţii acestor firme. Aştept un raport detaliat al Inspecţiei Muncii în cel mai scurt timp. Imediat ce am informaţiile, le punem la dispoziţia publicului. Nimic nu trebuie ascuns”, a scris Alexandru, pe pagina personală de Facebook.

Luni seara, ministrul interimar al Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a declarat la Digi 24 că, până la sfârşitul acestei săptămâni, Garda Naţională de Mediu (GNM) va trebui să prezinte rezultatele verificărilor efectuate la operatorii economici care se ocupă cu arderile de deşeuri.

„Am solicitat Gărzii Naţionale de Mediu ca, până la finalul săptămânii, să ne prezinte verificările la toţi aceşti operatori care, în mod normal, ar trebui să aibă echipamente de măsurare…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.