A treia economie a lumii recrutează masiv muncitori străini

0

Japonia a lansat un nou sistem de vize destinat să aducă mai mulţi muncitori străini într-o ţară care se confruntă cu un deficit acut de mână de lucru care este o schimbare semnificativă faţă de politicile stricte în materie de imigraţie.
O nouă agenţie pentru emigranţi a început să funcţioneze începând de la 1 aprilie, urmând să se ocupe de inspecţiile pentru acordarea de vize şi oferirea de sprijin pentru emigranţi.

Shoko Sasaki conduce nouă agenţie pentru servicii destinate emigranţilor și a declarat într-o conferinţă de presă că asistenţa acordată emigranţilor este deosebit de importantă şi a promis că sistemul va opera în mod eficient.

Cetăţenii străini cu anumite cunoştinţe de limba japoneză şi calificări profesionale pot solicita un statut de rezident denumit Specified Skilled Worker No. 1, care conferă dreptul de muncă în 14 sectoare, precum construcţii, agricultură, asistenţă medicală, timp de până la maxim cinci ani. Iar cei care vorbesc cursiv limba japoneză şi au pregătire profesională în două domenii (construcţii şi construcţii de nave) pot să îşi prelungească şederea prin dobândirea statutului Specified Skilled Worker No. 2. Acest statut permite deţinătorului să îşi aducă şi familia în Japonia şi de asemenea nu există o limită cu privire la de câte ori poate fi reînnoită viza.

Se aşteaptă ca până la 345.000 de străini să dobândească viza de tip No.1, iar cei…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.