5 semne ca duci lipsa de vitamina D

0

Stiai ca deficienta de soare nu prezinta o problema numai pentru pielea ta, ci si pentru sanatatea ta generala? Aceasta poate fi de asemenea responsabila si pentru problemele de sanatate pe termen lung cum ar fi lipsa de vitamina D care poate duce la alte necazuri mai mari, ulterior. Nu este un lucru pe care sa il doresti.

La fel de cunoscuta si drept vitamina soarelui, deoarece este cel mai bine absorbita in piele prin expunerea la razele soarelui, vitamina D este esentiala pentru absorbtia de calciu si pentru oase mai puternice in timpul procesului de imbatranire. Iar stiinta a demonstrat ca asta afecteaza mai mult femeile decat barbatii. Asta pentru ca oasele femeilor se degradeaza mai repede decat cele ale barbatilor. De ce? De ce?

Oamenii de stiinta sunt de parere ca stilurile noastre de viata sedentare, alimentatia procesata si suprautilizarea de creme solare rezulta intr-o crestere dramatica a deficientei de vitamina D. Iar de aici pana la oboseala, dureri de cap si dureri musculare sau infectii periodice nu mai este decat un pas.

Ca sa stii cum sa te ocupi de acest lucru, vezi care sunt cele 5 semne care iti arata ca duci lipsa de vitamina D

1. Te simti trist

Serotonina este hormonul creierului asociat cu starea de spirit. Se pare ca acesta creste odata cu expunerea mai multa la soare si scade odata cu lipsa expunerii la razele soarelui. Potrivit unui studiu, participantii cu cele mai mici nivele de vitamina D erau de 11 ori mult mai expusi la depresie.

2. Ai probleme cu stomacul

Vitamina D este solubila in grasimi, asadar daca ai probleme cu intestinul, se poate sa ai si o abilitate limitata de a absorbi aceasta vitamina.

3. Dureri de oase

O deficienta de vitamina soarelui poate duce de asemenea la osteoporoza si la slabirea oaselor.

4. Te simti slabit

Cercetatorii de la Universitatea Harvard au asociat administrarea de suplimente cu vitamina D cu controlul mai sporit al muschilor. Aceasta te ajuta sa mentii echilibrul muscular.

5. Transpiri mai mult decat de obicei

Si acesta este un semnal de alarma legat de lipsa de vitamina D. Oamenii de stiinta au observat o asemenea legatura mai intai la bebelusi.

Dar ca sa rezolvi o asemenea problema, ai putea sa faci cateva lucruri. Fie sa mergi intr-un loc unde este soare si caldura, ca sa beneficiezi de razele acestuia, fie poti lua un supliment alimentar natural cu continut de vitamina D.

Sursa foto: sanoteca.md

Leave A Reply

Your email address will not be published.