5 medalii de aur pentru România la Olimpiada de robotică FIRST Global Challenge 2018, din Mexic

0

RobotX Hunedoara a reușit o performanță extraordinară și o premieră pentru țara noastră, la Olimpiada FIRST Global Challenge 2018 din Mexic: 5 medalii de aur la categoriile „FIRST Global Winning Alliance”, „FIRST Global Challenge Award”, „FIRST Global Grand Challenge Award”, „Albert Einstein Award for FIRST Global International Excellence”, „Safety Award”, dar și locul I, cu cel mai mare punctaj din competiție.

Nicolae Vîrtan, Andrei Cunțan, Radu Cîndea, Cristian Budiul, Andrei Lörinczi, Andrei Preda, profesorul mentor Mircea Nistor – care împreună formează echipa RobotX Hunedoara de la Colegiul Traian Lalescu și Cristian Vlăsceanu, mentor non-tehnic, din partea Asociației Nație Prin Educație, au declarat că: „experiența FIRST Global Challenge ne-a schimbat viața în modul cel mai fabulos! Suntem incredibil de fericiți și mulțumim tuturor pentru susținere! Le dorim succes tuturor echipelor FIRST Global Challenge, echipe cu care am legat niște prietenii frumoase! Deja ne e dor de voi”.

 

Echipa de robotică care a reprezentat România în Mexic a obținut distincții și rezultate deosebite în cei doi ani în care a participat la programul de robotică BRD FIRST Tech Challenge Romania, adus și implementat aici de Asociația Nație Prin Educație, fondată de Dana Războiu.

Dana a urmărit competiția din Mexic cu multe emoții și abia îi așteaptă pe elevi și pe mentorii lor acasă, să-i felicite pentru…

Citeste tot articolul pe Financiarul.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.