5 lucruri de care este bine sa tii cont cand schimbi transportul in comun pe o trotineta electrica

0

Faptul ca orasele devin tot mai aglomerate nu mai reprezinta o necunoscuta pentru nimeni. Cautam constant alternative pentru a ajunge rapid dintr-un loc in altul insa de multe ori ajungem cu aceeasi intarziere indiferent de mijlocul de transport. Tramvaiele si autobuzele fac si ele parte din trafic in multe orase din tara, iar metroul este disponibil doar bucurestenilor. In plus, inghesuiala (deloc recomandata mai ales in acest an), de multe ori iti strica dispozitia si ajungi la destinatia la fel de nervos precum te-ai simti intr-un drum cu masina. Din fericire, alternativele nu se incheie aici: cat timp vremea este placuta poti profita de o bicicleta sau o trotineta electrica. Bicicleta presupune efort fizic si nu este recomandata pentru cei care traverseaza orasul sa ajunga la birou – pentru cei care trebuie sa se mentina fresh, o trotineta electrica este varianta ideala: rapiditate, placere in timpul plimbarii si zero gafaieli provocate de efort.

Despre mersul de bicicleta stim totul de cand eram mici copii, in schimb trotinetele electrice inca reprezinta o noutate in peisajul urban. Tocmai de aceea, urmeaza sa descoperim impreuna 5 lucruri de luat in considerare atunci cand schimbi transportul in comun cu trotineta electrica.

  1. Investeste intr-o trotineta electrica de calitate

Atunci cand te-ai hotarat sa achizitionezi o trotineta electrica este recomandat sa apelezi la producatori cunoscuti pe piata, care ofera o garantie si au si service dedicat pentru eventuale reparatii. Acest lucru ajuta la evitarea reperarea falsurilor facute prost. Inokim, de exemplu, este un brand recunoscut, dar cu multe copii de proasta calitate ce pot pune in pericol orice rider, indiferent de nivelul de experineta. Astfel, daca un pret pare prea bun pentru a fi adevarat, probabil ca este – desigur, exceptie fac ofertele speciale, de care este normal sa profitati odata intalnite.

Pe langa depistarea unui producator bun, este necesar sa arunci o privire mai atenta asupra scuterului in sine, incepand cu sistemul de franare. Trotinetele electrice vin de obicei cu frane electrice sau cu tambur (disc), fiecare dintre ele avand avantaje si dezavantaje. Franele electrice sunt usor de intretinut dar nu ofera cea mai buna putere de oprire, in schimb franele cu disc sau cu tambur functioneaza cel mai bine, insa in timp se uzeaza si necesita inlocuire.

Cand vine vorba de anvelope, rotile pneumatice mari asigura un confort vizibil in timpul plimbarii chiar si in intampinarea unui drum cu denivelari.

O trotineta electrica de calitate trebuie sa detina un sistem de luminozitate bun, atat pe fata cat si pe spate, vizibilitatea in trafic fiind esentiala pentru o plimbare in siguranta. Tot la capitolul “siguranta”, este absolut vitala achizitionarea unui echipament de protectie adecvat format din casca, genunchiere si cotiere, dar si purtarea lor la fiecare plimbare. Cu ajutorul acestor elemente de protectie poti evita accidentari grave in cazul unei cazaturi.

  1. Atentie la condus!

A conduce orice tip de vehicul  implica o mare responsabilitate, indiferent ca este vorba de o masina, un camion sau o trotineta electrica. Atentia ta sporita este esentiala in timpul mersului pentru toti participantii la trafic.

Primul pas recomandat este testarea si acomodarea cu vehiculul intr-o parcare mare sau un spatiu ferit de circulatia rutiera. Astfel, prima plimbare in trafic va fi o experienta placuta daca te simti stapan pe situatie daca te-ai familiarizat cu franele, acceleratia, virajele sau cu postura corpului din timpul mersului. Aloca-ti timp pentru a intelege pe deplin modul de functionare al trotinetei.

In cazul in care simti ca esti pe cale sa cazi de pe trotineta, diminuezi riscul unei accidentari sarind de pe el – nu iti vei proteja trotineta daca va rasturnati impreuna. In timpul mersului, priveste in fata si relaxeaza-ti genunchii flexandu-i putin in fata. Cu atentie sporita si fara casti in urechi care te pot distrage, te vei bucura de multe plimbari relaxante, practice si sigure.

  1. Evita plimbarile prin ploaie sau pe carosabil ud

Majoritatea trotinetelor electrice nu sunt rezistente la apa, contactul cu apa declansand defectarea iremediabila a vehiculului.

  1. Asigura-i trotinetei tale o intretinere corespunzatoare

Asa cum o Bicicleta are nevoie de o intretinere regulate pentru a te bucura cat mai mult de ea, trotineta electrica are si ea nevoie de cate o revizie din cand in cand. Inainte si dupa perioada de “hibernare” din timpul iernii, vizita la service te poate ajuta sa eviti probleme potential periculoase in timpul plimbarilor. Un service autorizat te poate ajuta cu curatarea trotinetei de praf si potentiale coroziuni dar si cu revizii de frane, anvelope, acceleratie sau baterie.

  1. Cunoaste legislatia privind deplasarea cu trotineta electrica prin oras

Cate tari, atatea reglementari legate de utilizarea trotinetelor electrice in trafic. In cazul in care vrei sa vizitezi un oras din afara Romaniei plimbandu-te cu trotineta (cele pliabile sunt usor de transportat fiindca nu ocupa mult loc), atunci este absolut necesar sa te interesezi de legislatia acelei tari sau chiar a acelui oras fiindca pot exista reglementari diferite a unor orase din aceeasi tara. In Romania, legislatia nu permite circulatia pe trotuare. In schimb, este permisa plimbarea pe pista de bicilete iar in lipsa acesteia, circulatia este permisa doar pe sectoarele de drum unde viteza maxima admisa este de 50 km/h. La fel ca in cazul biciclistilor, casca, elementele de iluminare si dispozitivele reflectorizant-fluorescente sunt obligatorii.

Leave A Reply

Your email address will not be published.