126.493 de persoane fizice şi juridice au beneficiat de suspendarea rambursării ratelor, dobânzilor şi comisioanelor

0

Ministrului Finanţelor, Florin Cîţu a declarat ca un număr de 126.493 de persoane fizice şi juridice au beneficiat de suspendarea cu până la 9 luni a rambursării ratelor, dobânzilor şi comisioanelor.

Acesta a precizat, totodată, că termenul până la care se mai poate solicita suspendarea plăţii ratelor bancare a fost extins până în 15 iunie.

„126.493 de persoane fizice şi juridice au beneficiat deja de suspendarea cu până la 9 luni a rambursării ratelor, dobânzilor şi comisioanelor. Am decis astăzi să prelungim perioada de solicitare a suspendării până la 15 iunie 2020. În timp ce psd-ul ameninţă cu moţiune de cenzură şi aruncarea României în haos, noi facem lucruri fantastice pentru români!”, scrie Cîţu joi seara, pe pagina sa de Facebook.

In aprilie, Guvernul a aprobat,  normele de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 37/2020 privind acordarea unor facilităţi pentru creditele acordate de instituţii de credit şi instituţii financiare nebancare, ce stabilesc condiţiile în care creditorii aprobă solicitările, perioada de amânare şi perioada de prelungire a creditelor amânate, iar în cazul împrumuturilor ipotecare, modul de eşalonare şi garantare a dobânzilor.

Pentru creditele ipotecare, perioada pentru care se acordă facilităţile de suspendare la plată a ratelor scadente aferente împrumuturilor, reprezentând rate de capital, dobânzi şi comisioane se stabileşte conform opţiunii…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.