Visual Fan, proprietarul brandului Allview, vrea să acorde dividende

0

Visual Fan (ALW), deținătoarea brandului Allview și companie listată la Bursa de Valori București, transmite întrunirea Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor din data de 27 aprilie anul curent, care va avea pe ordinea de zi două subiecte majore: aprobarea situațiilor financiare pe anul trecut și distribuirea unor dividende în valoare de 5 milioane de lei, din profitul anului 2021.

Astfel, propunerea companiei constă în repartizarea a circa 60% din profitul net de 8,43 milioane lei obținut în anul trecut, respectiv suma de 5 milioane lei, sub formă de dividende. Valoarea dividendului brut, cu data plății 22 iunie 2022, este de 0,75 lei/acțiune și acesta conferă investitorilor un randament net de aproximativ 5%, prin raportarea la prețul de 15 lei/acțiune.

De asemenea, acţionarii care beneficiază de dividende sunt cei înregistraţi în registrul acţionarilor emitentului ALW, la data de 15 iunie 2022 (implicit data ex-dividend este 14 iunie). Plata dividendelor către acţionari se va efectua începând cu data de 22 iunie anul curent.

În plus, pe ordinea de zi a Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor din data de 27 aprilie, compania propune aprobarea situațiilor financiare aferente anului 2021.

Pentru anul 2021, Visual Fan a raportat, pe activitatea recurentă, o creștere a profitului net cu peste 20% faţă de 2020 (de la 7 milioane de lei la aproximativ 8,5 milioane de lei) și o majorare a cifrei de afaceri cu aproape 17% în 2021…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.