Ucraina ar putea avea o recoltă de floarea-soarelui mai mică cu 42%

0

Reducerea recoltei este cauzată de faptul că o mare parte din luptele din Ucraina sunt concentrate în principalele regiuni unde se cultivă floarea soarelui, sunt de părere experții.

Astfel, cantitatea de floarea soarelui recoltată în acest an de Ucraina ar putea scădea cu 42%, până la 9,6 milioane de tone, ca urmare a diminuării semnificative a suprafeţelor însămânţate în urma invaziei ruseşti, au estimat miercuri analiştii firmei de consultanţă în agricultură APK-Inform, transmite Reuters.

În plus, Ucraina este lider mondial în ceea ce priveşte culturile de floarea soarelui şi exporturile de ulei de floarea soarelui.

 

Conform APK-Inform, suprafaţa însămânţată cu floarea soarelui în Ucraina ar putea scădea în acest an până la minimumul ultimilor 13 ani, undeva între 4,2 şi 4,4 milioane de hectare, cu 35% mai puţin faţă de nivelul din 2021.

„Reducerea este cauzată de faptul că o mare parte din luptele din Ucraina sunt concentrate în principalele regiuni unde se cultivă floarea soarelui”, spune firma de consultanţă.

În plus, APK-Inform estimează că recolta de rapiţă a Ucrainei ar putea scădea cu 19%, până la 2,52 milioane de tone, în timp ce producţia de soia ar putea scădea cu 23% până la 2,74 milioane de tone.

De curând, ministrul ucrainean al Agriculturii, Roman Leshchenko, a precizat că suprafaţa însămânţată cu culturi de primăvară ar putea să se înjumătăţească în acest an, în comparaţie…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.