Rusia interzice Facebook și Instagram

0

Un tribunal din Rusia a ordonat companiei Meta să oprească imediat activitățile Facebook și Instagram, pe motiv de „activitate extremistă”, relatează The Guardian.

Astfel, serviciul federal de securitate al Rusiei a cerut luni 21 martie interzicerea „imediată” a reţelelor sociale americane Facebook şi Instagram, în prima zi a unui proces pentru „extremism”, într-un context de creştere a represiunii de la declanşarea ofensivei în Ucraina, anunţă AFP, conform Agerpres.

„Activităţile Meta (compania-mamă a Facebook şi Instagram) sunt îndreptate împotriva Rusiei şi a forţelor sale armate. Cerem interzicerea sa şi obligaţia de a aplica această măsură imediat”, a precizat la audiere un purtător de cuvânt al FSB, Igor Kovalevski, citat de agenţia Interfax.

Totodată, un procuror a cerut la rândul lui interzicerea Meta, „din cauza unor semne evidente de activitate extremistă”. Acesta a cerut totuşi exceptarea de la interdicţie a aplicaţiei de mesagerie WhatsApp, care aparţine de asemenea Meta.

De asemenea, la data de 11 martie, parchetul rus ceruse clasarea Meta ca organizaţie ‘extremistă’, măsură ce ar deschide calea pentru interzicerea tuturor activităţilor acesteia în Rusia.

Cererea urmează după decizia Meta de a permite mesajele violente contra armatei şi a liderilor ruşi, în legătură cu agresiunea militară a Moscovei în Ucraina.

Conform parchetului, Meta justifică „acţiuni teroriste”…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.