Prețul oțelului va continua să crească

0

Tendinţa de creştere a preţului oţelului în Europa ar urma să continue, după ce invadarea Ucrainei de către Rusia a dus la scăderea livrărilor, la probleme logistice, la sancţiuni şi la majorarea preţurilor energiei, informează Reuters.

Mai mult decât atât, Rusia este al cincilea producător global de oţel, în timp  ce Ucraina este pe locul 14. Amândouă, cele două ţări sunt responsabile pentru o cincime din importurile către UE, potrivit Agerpres.

De asemenea, în ultimele trei săptămâni, preţurile de referinţă pentru rulourile laminate la cald în Europa au urcat cu mai bine de  40%. În plus, şi în America de Nord şi în China au crescut preţurile, însă aici au crescut numai  cu 7-8%.

„Cu certitudine preţurile vor creşte în continuare pe termen scurt. Procnozăm un avans până la sfârşitul lunii, după care şi în luna aprilie. Aprovizionarea a fost întreruptă în Europa şi va dura ceva timp până se va rezolva”, este de părere analistul Kaye Ayub de la firma de consultanţă MEPS International.

Cu toate că sancţiunile occidentale nu se referă în mod expres la companiile de oţel din Rusia, problemele logistice şi impactul sancţiunilor au afectat livrările şi afacerile.

Mai mult decât atât, piaţa oţelului din Europa este afectată de majorarea preţurilor energiei, din cauza conflictului.

De asemenea, unele companii din Spania, cum ar fi ArcelorMittal şi Acerinox, au redus producţia după începerea…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.