Noi norme pentru consolidarea securităţii cibernetice şi a securităţii

0

Comisia Europeană a propus noi norme pentru a stabili măsuri comune de securitate cibernetică şi securitate a informaţiilor pentru toate instituţiile, organele, oficiile şi agenţiile UE.

Astfel, propunerea urmăreşte să consolideze rezilienţa şi capacităţile de răspuns ale acestora la ameninţările şi incidentele cibernetice, dar şi să asigure o administraţie publică a UE rezilientă şi sigură, în situaţia intensificării activităţilor cibernetice răuvoitoare în peisajul mondial.

„Într-un mediu conectat, un singur incident de securitate cibernetică poate afecta o întreagă organizaţie. Acesta este motivul pentru care este esenţial să se creeze un scut puternic împotriva ameninţărilor şi incidentelor cibernetice care ar putea perturba capacitatea noastră de a acţiona. Regulamentele pe care le propunem astăzi reprezintă o etapă importantă în peisajul securităţii cibernetice şi al securităţii informaţiilor din UE. Ele se bazează pe o cooperare consolidată şi un sprijin reciproc între instituţiile, organele, oficiile şi agenţiile UE, precum şi pe o pregătire şi un răspuns coordonate. Acesta este un veritabil efort colectiv al UE”, a precizat Comisarul pentru buget şi administraţie, Johannes Hahn.

Aşadar, Comisia a propus un regulament cu privire la securitatea cibernetică şi un regulament privind securitatea informaţiilor. Prin stabilirea unor priorităţi şi cadre comune, aceste norme vor consolida şi…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.