KFC, Pizza Hut și Taco Bell vor să vândă de 266 mil. euro

0

Sphera Franchise Group, deţinătoarea companiilor care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, a bugetat pentru anul acesta vânzări în restaurante în valoare totală de peste 266 milioane de euro, cu 33% mai mari în comparaţie  cu nivelul din anul trecut, anunţă compania, într-un comunicat de presă citat de Agerpres.

Potrivit deciziilor aprobate în Consiliul de Administraţie al companiei, EBITDA normalizată este estimată să ajungă la 19,2 milioane de euro, în creştere cu 31% faţă de datele din 2021, în timp ce se vor investi 15,5 milioane de euro pentru deschiderea a 18 restaurante (nouă KFC România, două KFC Italia, patru Pizza Hut – atât restaurante Fast Casual Delivery, cât şi Express – şi trei Taco Bell)

De asemenea, alte 4,5 milioane de euro vor fi investite în remodelarea unităţilor existente şi implementarea soluţiilor de comanda digitală (de tip chioşcuri digitale), în cadrul planului negociat cu Yum!.

Din totalul sumei de 266 de milioane de euro bugetată pentru anul acesta, o pondere de 27% sunt estimate a fi realizate prin intermediul canalului de livrare.

Bugetul aprobat de Consiliul de Administraţie al Sphera Franchise Group urmează a fi supus aprobării în Adunarea Generală Ordinară anuală a Acţionarilor, care va avea loc luna viitoare.

„Anul 2021 a fost unul impredictibil, iar 2022 se anunţă a fi la fel de provocator în contextul inflaţiei şi a situaţiei…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.