Institutul de Studii Financiare organizează Conferința Europeană a Serviciilor Financiare ECFS2022 SUSTENABILITATE ŞI REZILIENŢĂ – NOILE COORDONATE ALE PIEŢELOR FINANCIARE, ediţia a VI-a , în perioada 24-25 martie 2022, la Braşov – Hotel Kronwell.

0

Sectoarele asigurărilor, pensiilor şi investiţiilor pot juca un rol important în consolidarea răspunsului ca societate la riscuri și în stimularea rezilienței. Acțiunile și activitățile sectoarelor serviciilor financiare sunt concepute pentru a aborda riscurile de sustenabilitate, astfel încât asigurătorii și fondurile de pensii să poată continua să ofere soluții relevante și accesibile de gestionare a riscurilor împotriva catastrofelor naturale sau a sărăciei pentru categoriile vulnerabile. În prezent, se observă o preocupare pentru integrarea considerațiilor de sustenabilitate din perspectivă de mediu, socială și guvernanță (ESG) în cadrul de reglementare și supraveghere pentru pieţele financiare.

Riscurile cibernetice, tentativele de fraudă precum şi lipsa de cunoştinţe financiare de bază a consumatorilor au devenit expuneri semnificative în activitatea furnizorilor de servicii financiare şi, în acelaşi timp, puncte cheie în strategia şi planurile de acţiuni imediate  ale acestora.

Conferința din acest an este organizată în sistem hibrid şi își propune să fie un forum de dezbateri cu privire la principii de sustenabilitate şi rezilienţă, inovația în serviciile financiare și aplicarea practică a ultimelor noutăți legislative. Institutul de Studii Financiare își propune prin intermediul evenimentului să adauge și o perspectivă economică și managerială a realităților din domeniul financiar,…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.