Încă un mare brand internaţional pleacă din România

0

Gigantul spaniol Inditex, ce deţine printre altele brandul fanion Zara, a închis magazinul Uterque din Băneasa Shopping City din Bucureşti, singura unitate sub acest nume din România.

Grupul spaniol mai deţine Zara, Zara Home, Bershka, Stradivarius, Oysho, Pull&Bear şi Massimo Dutti, toate prezente şi în România.

 

Astfel, gigantul spaniol Inditex, ce deţine printre altele brandul fanion Zara, a închis magazinul Uterque din Băneasa Shopping City din Bucureşti, singura unitate sub acest nume din România. Decizia vine în situaţia în care grupul a renunţat la acest brand din portofoliu, închizând toate magazinele Uterque din lume. Potrivit celor mai noi date, e vorba de aproape 80 de magazine în 16 ţări.

De asemenea, această marcă a fost adusă în ţara noastră în offline în urmă cu aproximativ cinci ani. Magazinul din Băneasa Shopping City inaugurat la acel moment este singurul care a fost deschis în această perioadă.

Brandul Uterque, ce a fost fondat în anul 2008, era poziţionat pe segmentul premium şi era specializat în vânzarea de accesorii, cu toate că avea şi o colecţie mai puţin extinsă de haine. Pe acelaşi segment de preţ, dintre mărcile din grupul Inditex, mai există numai Massimo Dutti. De asemenea, ca urmare a reorganizării businessului, ce ţinea de Uterque va fi integrat în cadrul magazinelor Massimo Dutti, potrivit unui anunţ anterior al grupului, citat de presa străină. Deja, astăzi, magazinul online al…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.