Evergent Investments propune acționarilor un dividend

0

Consiliul de Administraţie al Evergent Investments va propune acţionarilor, în Adunarea Generală convocată în zilele de 28/29 aprilie, aprobarea unui nou program de răscumpărare a propriilor acţiuni, repartizarea unui dividend cu un randament de 5,39% din rezultatul net al exerciţiul financiar 2021 şi aprobarea rapoartelor financiare individuale şi consolidate aferente anului trecut, potrivit unui comunicat citat de Agerpres.

Aşadar, Consiliul de Administraţie propune acordarea de dividende în valoare de 62,3 milioane de euro, cu o valoare a dividendului de 0,065 lei/acţiune.

De asemenea, propune un nou program de răscumpărare a maximum 28,025 milioane acţiuni, reprezentând 2,856% din capitalul social, din care maximum 19,625 milioane acţiuni vor fi răscumpărate la un preţ maxim per acţiune de 2,2 lei, în scopul reducerii capitalului social, prin anularea acţiunilor, şi maximum 8,4 milioane acţiuni prin operaţiuni în piaţă, în vederea distribuirii către angajaţii, administratorii şi directorii societăţii, în cadrul unor programe de tip „stock option plan”.

„Anul 2021 a fost un an deosebit de dinamic şi plin de provocări pentru toate sectoarele de activitate, dar noi am continuat implementarea strategiei pe termen lung, aspect care ne defineşte. Am depăşit, astfel, pragul de semnificaţie de 500 milioane euro (2,553 miliarde lei) la 31 decembrie 2021, însemnând o creştere cu 19,4% a averii acţionarilor noştri.

De asemenea,…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.