Enel își pregătește ieșirea din Rusia!

0

Șeful companiei italiene de utilități a transmis că Enel se pregătește de o retragere completă de pe piața din Rusia, proces care ar putea să se producă rapid, în numai câteva luni. Acesta a declarat că, având în vedere circumstanțele actuale „cred că trebuie să ne retragem”, după ce anterior vorbise numai de o reducere a expunerii în Rusia.

 Astfel, Enel, cea mai mare companie de utilități din Italia, se va retrage din operațiunile sale din Rusia în „câteva luni”, a precizat luni directorul general Francesco Starace, conform Bloomberg.

În acest fel, compania italiană se alătură celor mai mari companii energetice din lume, inclusiv BP, Shell și Eni din Italia, care au anunțat că intenționează să înceteze să mai investească în Rusia, pe fondul unei serii de sancțiuni împotriva acestei țări după invazia sa în Ucraina. Compania finlandeză de utilități Fortum Oyj a spus la începutul acestei luni că va opri toate investițiile noi în Rusia, fără a se angaja să se retragă complet.

Enel urmărește o predare a afacerii fără întreruperea serviciilor

De asemenea, înființată în anul 2004, Enel Russia PJSC contribuie cu puțin peste 1% din profitul operațional brut global al companiei, conform sursei citate. Enel a început deja să își reducă prezența în Rusia și este în curs de vânzare a activelor sale de generare a energiei termice, din cauza dificultății de a reduce emisiile de carbon în cadrul…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.