De ce trebuie sa folosesti un HDD special pentru supraveghere

0

Indiferent de sistemul de supraveghere, informatia captata de camere trebuie sa ajunga undeva. Acel undeva poate insemna un mediu de stocare de diferite feluri: un card de memorie, un HDD intern, un HDD extern, un stick de memorie sau chiar un spatiu de stocare in cloud. Insa pentru aceste echipamente aveti nevoie de spatii de stocare speciale. Uite de ce!

Sistemele de supraveghere care folosesc drept spatiu de stocare un HDD sunt cele mai expuse la pericol. HDD-ul folosit in mod normal la un laptop sau PC este conceput sa functioneze moderat la un nivel mediu de uzura.

Din pacate un astfel de HDD nu va rezista prea mult intr-un DVR sau NVR din cateva motive evidente. In DVR informatia vine in non-stop de la camere si in cantitati foarte mari. Acesta functioneaza non-stop, iar HDD-ul va rula si el paralel cu DVR-ul/NVR-ul, adica non-stop.

Uzura HDD-ul creste in timp, iar daca acesta nu a fost conceput de la bun inceput sa ruleze intr-un mediu atat de greu, in cele din urma va ajunge nefunctional, iar datele de pe acesta vor disparea.

Producatorii de HDD-uri s-au gandit la aceasta problema si au conceput modele speciale pentru diferite activitati: stocare, CCTV, office etc. Diferenta dintre un HDD normal si un HDD pentru echipamentele de supraveghere video sunt doar la interior.

Acestea sunt identice, au aceleasi dimensiuni, aceleasi capacitati de stocare (poate chiar mai mari) dar sunt conceput din materiale diferite la interior. Platanele sunt diferite, acul de…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.