Date provizorii ale Recensamântului General Agricol

0

Rezultatele provizorii ale Recensământului General Agricol runda 2020, prezentate de Institutul Național de Statistică, indică că, în decurs de 10 ani, numărul exploatațiilor agricole a scăzut cu 972.000, respectiv cu 25,2%, iar suprafața agricolă folosită a scăzut cu 543.000 de hectare, respectiv cu 4,1%.

 

Informația vine în situaţia în care, în anul 2020, în ţara noastră existau 2.887.000 de mii de exploatații agricole care utilizau 12,8 milioane de hectare de teren agricol, potrivit datelor prezentate într-o conferință de presă de către INS.

 

Mai mult decât atât, tot în scădere, se află și numărul exploatațiilor agricole cu suprafață utilizată mai mică de 1 hectar, în vreme ce, indică datele provizorii INS pentru Recensământul General Agricol runda 2020, o mare parte a suprafeței agricole utilizate (44,6%) se află în proprietatea celor care o utilizează.

 

„Datele statistice obținute în cadrul acestui recensământ sunt date de interes național”, a precizat Secretarul de stat în ministerul Agriculturii, Aurel Simion.

„MADR este în primul rând beneficiarul acestor date statistice preliminare. Să nu uităm că ministerul Agriculturii este și ministerul Dezvoltării Rurale„, a mai  precizat acesta.

 

De asemenea, cât privește efectivele de animale, în anul 2020 efectivele de porcine și bovine au scăzut cu 33,1%, respectiv cu 9,8%, iar cele de ovine și caprine au crescut cu 15,8%, respectiv 3,5% față de…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.