Cât de mult se vor scumpi anul acesta vacanțele de Paște.

0

Cererea pentru vacanțe de Paște a fost mai scăzută în primele luni, iar scumpirea gazelor, energiei și alimentelor îi afectează și pe patronii din turism.

Astfel, preţurile la cazare pentru vacanţa de Paşte vor fi cu 10-20% mai mari faţă de anul trecut, ca urmare a scumpirii energiei şi a produselor alimentare, a precizat Dragoş Anastasiu, vicepreşedintele Alianţei pentru Turism (APT), conform Agerpres.

„La începutul anului, interesul (pentru vacanţa de Paşte) a fost peste anul trecut şi peste 2019, pentru că lumea vrea să se mişte. A apărut conflictul din Ucraina şi a venit o reacţie emoţională de aşteptare, ca să spun aşa, dar vedem că lucrurile încep să se încălzească şi suntem cumva la 40-50% faţă de aşteptările noastre şi faţă de ce ar fi fost înainte de declanşarea războiului.

Dar eu cred că pe ultima sută de metri românii vor veni, vor înţelege că suntem o ţară sigură, că nu se întâmplă nimic, că viaţa e bine să meargă înainte şi din acest punct de vedere sunt optimist”, a spus reprezentantul APT.

Din punctul său de vedere, conflictul din Ucraina nu va afecta turismul românesc pe termen lung.

„Am văzut această reacţie emoţională şi în alte ţări. În Germania, reacţia a fost de minus 50%, la noi a fost minus 90%, că suntem mai aproape, dar lumea pe de o parte se obişnuieşte cu ştirile, pe de altă parte înţelege că suntem o ţară sigură şi că nu se va întâmpla nimic…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.