Boeing spune că există finanțare disponibilă pentru reînceperea livrării de avioane

0

Boeing Co și-a exprimat optimismul miercuri cu privire la finanțarea cumpărătorilor de avioane pentru a efectua livrări, deoarece industria urmărește o redresare a călătoriilor cu avionul, în timp ce ridică un drapel galben peste accesul companiilor aeriene la împrumuturile bancare comerciale.

Nevoile din întreaga industrie de finanțare pentru a sprijini livrările au scăzut cu aproximativ 40%, până la 59 de miliarde de dolari în 2020, deoarece pandemia a înăbușit producția deja slăbită de la stabilirea Boeing 737 MAX în 2019.

„În ciuda impactului fără precedent al COVID-19 asupra industriei aerospațiale globale, în general continuă să existe lichidități pe piață pentru clienții noștri”, a declarat Tim Myers, președintele Boeing Capital, brațul de finanțare al planificatorului.

„Ne așteptăm să se îmbunătățească și mai mult pe măsură ce călătoriile vor începe încet să revină.”

Aviația a devenit o clasă de active alternative în creștere rapidă în ultimul deceniu, întrucât investitorii s-au îndreptat către investiții exprimate în dolari, care oferă randamente relativ ridicate, mai ales atunci când sunt plasate pe fondul ratelor scăzute ale dobânzii.

Pe măsură ce pandemia a străpuns industria cu puțin peste un an în urmă, creditele s-au extins, piețele de capital închise aviației și băncile s-au retras, a spus Boeing într-un raport privind finanțarea aviației.

Dar „piețele de…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.