Alexandru Rafila, vești bune pentru pacienții din România

0

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunţat miercuri, 23 martie, că Guvernul României a aprobat un proiect de ordonanţă de urgenţă (OUG) cu privire la realizarea studiilor clinice în țara noastră, oferind un acces rapid al pacienţilor la tratamente inovative.

Totodată, inițiativa respectivă este extrem de importantă pentru că reprezintă o sursă de venituri pentru sistemul de sănătate din România.

„În cadrul şedinţei de guvern a fost aprobat un proiect de ordonanţă de urgenţă privind realizarea studiilor clinice în România, document mult aşteptat, care, pe de o parte, integrează prevederile legislaţiei europene în domeniu şi oferă un acces mai rapid pentru pacienţi la tratamentele inovative.

Este extrem de important pentru că, pe de o parte, vă spuneam că oferă un astfel de acces, pe de altă parte, reprezintă o sursă de venituri pentru sistemul de sănătate din ţara noastră, aşa cum o demonstrează experienţa din multe alte ţări”, a spus Alexandru Rafila  într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Reamintim că, de curând, Alexandru Rafila a explicat dacă se vor instaura, din nou, restricţii sanitare împotriva COVID-19. Ministrul a dat detalii importante în cazul creșterii numărului de persoane infectate cu Sars-Cov-2.

Revin restricțiile sanitare înainte de Paște? Rafila: Eu nu exclud nimic

„Instaurarea unor restricţii depăşeşte competenţa şi puterea Ministerului Sănătăţii. Noi…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.